Van Bus tot Camper

Uitbouwen Ontruimen de koelkast-kast de zit de natte cel de keuken de bovenkasten het bed
nieuwe indeling ontruimen meubelpaneel raam de cel blok boven cabine                                                                              
2011 - De verbouwing van de LT  
plaatsen raam

Plaatsen S4
Om ook een beetje zicht naar buiten te hebben, bestellen we via JWG een raam van Seitz. We gaan in dit geval voor een uitzetraam van 80 x 45. Hiervoor moet eerst een gat in de zijwand worden gemaakt. Decoupeerzaag erin en zagen. Nadat dit pasklaar is wordt het blanke metaal van de zaagsnede met zink behandeld en kan, na drogen het raam worden geplaatst. Het raam wordt nu met dezelfde kitsoort vast gezet als het dak omdat de flexibele kitsoort op een bus voor problemen kan zorgen omdat de zijkant nooit volledig vlak is, er zit een ronding in. Daarom goed vastzetten. Voorkomt op een later moment (kan een paar jaar duren) lekkerij.

Binnenzijde
Voordat het raam wordt verder wordt afgewerkt, de afwerklatjes aan de binnenzijde, wordt de wand bekleed. Hier gebruiken weer het kunstleder (skai) voor. Aangeschaft via Joan's schuimrubber zaak. na het plaatsen hiervan kan het raam, de binnenzijde, het verduisteringsdeel en de hor worden vastgezet.

Ook wordt de accu van de LT weggewerkt in een bak in de houtkleuren omdat deze nu onderdeel wordt van de zit en een beetje netjes wegwerken.... De volgende stap wordt het maken van de tussenwand, tussen toiletruimte en het zitje. eerst beplakken we de wand met het skaileer op een zodanige wijze dat de 'naad' op de tussenwand uitkomt,zo zie je niets van de aansluiting. Het rookkanaal afvoerpijpje vervangen we voor een luchtrooster. Tussendoor wordt het deurtje voor het thetford toilet (c200CW) geplaatst waarna de wand een plaatsje kan krijgen. Nu kan ook de wand onder het raam worden afgewerkt. Deze beplakken we met een 3mm dikke houtsoort van dezelfde opdruk als het overige hout. Begint er nu op te lijken. De bank die vervolgens geplaatst wordt, een van 95cm kan tevens als opbergruimte dienen. Ook kan deze in combinatie met de tafel en de bestuurdersstoel als extra slaapplaats dienen.