Van Bus tot Camper

uitbouw  ontruimen de koelkast-kast de zit  de natte cel de keuken   de bovenkastjes het bed
nieuwe indeling ontruimen meubelpaneel raam de cel blokboven de cabinebedinbouw


Bed inbouw

Het doel waar het uiteindelijk om is begonnen: het realiseren van een vast bed. Op een hoogte van ongeveer 60 cm monteren we een drietal metalen hoekbalken. Deze vormen de basis voor het ondersteunen van de twee lattenbodems. De lattenbodems, verstelbare, maken we te pas, ze worden 5 a 6 cm smaller gemaakt en zo'n 15cm ingekort. Voordat de lattenbodems geplaatst worden maken eerst een kast voor de gasvoorziening. Deze kast wordt hermetisch afgekit en krijgt een tweetal roosters in de bodem. Mocht er een gaslek zijn dan kan dit naar buiten; binnen monteren we nog een elektronische gasdetector, je weet maar nooit.

Om een beetje gemakkelijk op het bed te kunnen komen, inclusief matras is het een hoogte van ongeveer 80cm, komt er een uitklapbaar opstapje, eenvoudig uit te klappen en staat, opgeklapt, niet in de weg. van aluminium hoekbuis, 1,5cm, maken we de opklapbare pootjes.

Voordat het matras erin komt gaan we de deuren bekleden. Deze worden aan de binnenzijde ook voorzien van skaileer waardoor het geheel nu af is. Voor het vastplakken gebruiken we een lijmsoort BK50 die we eenzijdig kunnen aanbrengen op het vinyl en waarop het aan te brengen materiaal niet direct vastzit, je kunt het nog prima verschuiven. Uiteindelijk, en dat duurt een aantal weken, voordat het geheel is uitgehard maar dan zit het goed vast.  Als laatste wordt nu het matras op maat gemaakt zodat deze er netjes in gaat passen.