Van Bus tot Camper

uitbouw  ontruimen de koelkast-kast de zit  de natte cel de keuken   de bovenkastjes het bed
nieuwe indeling meubelpaneel raam  boven de cabine bedinbouw

stoel

deksel

bekleden


Laatste stand van zaken

Verbouwen
Na de zomervakantie van 2011 werd het besluit genomen. We gaan verbouwen, m.n. de wens om een vast bed te realiseren. Eerst hebben we nog overwogen om een andere bus aan te schaffen en die zo om te bouwen dat het vaste bed kon worden gerealiseerd. Maar uiteindelijk, mede uit kostenoverweging en het feit dat je de bus 'slechts' een aantal weken in het jaar gebruikt, werd de LT nog eens goed bekeken, en zagen we dat ook hier mogelijkheden aanwezig waren om ons doel te realiseren. Wat wel een vereiste was dat de bestuurders stoel kon draaien want achter de stoel moest een zitje worden gemaakt waarvan de bestuurders stoel onderdeel uitmaakt. In overleg met JWG campers (die tenslotte ook ooit met een LT waren gestart) en hun buurman Kees 'de lasser' is de draaistoel gerealiseerd. De Volvo '850' fauteuil kon worden gedraaid.

De daaropvolgende stap was het maken van een uitbouw. Op de plaats waar nu de achterramen zitten kon een uitbouw worden gemaakt om uiteindelijk een bedbreedte van ruim 200cm te realiseren om ook mijn lengte van 197cm kwijt te kunnen. Aan de bestuurderskant komt een uitbouw van 14cm en aan de bij-rijderskant een van 3cm. Dat die minder diep is heeft alles te maken met de schuifdeur die hiervoor langsloopt. De uitbouw is gemaakt van 5mm triplex die bekleed is met een aantal lagen glasweefsel en versterkt met epoxy. Mr. Boat is hiervoor een goed adres.  Al met al krijg je hiermee een ijzersterke en waterdichte uitbouw. Vervolgens is het geheel gespoten in de kleur van de LT. Deze uitbouwsels moeten op de bus worden verlijmd. Hiervoor gebruiken we dezelfde kit als waarmee ook het verhoogde dak is verlijmd.

Plaatsen uitbouw
Uiteindelijk kunnen we dan de uitbouw, t.b.v. het bed plaatsen. Eerst pakken we de linkerzijde aan waaraan een uitbouw van 14cm komt. Eerst gaan we de uitbouwsels aan de binnenzijde bekleden, met radiatorfolie (ruimte besparend) en en met skaileer. Met Bisontix wordt dit gelijmd.  Het Seitzraam wordt eruit gehaald (was best nog goed verlijmd). Van, wederom MDF, hebben we een mal gemaakt om de plaats en de afmeting van de uitbouw exact te kunnen bepalen.  Vervolgens hebben we de bakken erop gelijmd met montagekit, nachte drogen waarna de binnenzijde kon worden afgewerkt. Aan de rechterzijde herhalen we dit alleen is de uitbouw, vanwege de schuifdeur, nu slechts 3 cm diep. Al met al hebben we nu plaats voor het bes weten te creeeren van 130 x 207cm.