Van Bus tot Camper

Voorbereiding Exterieur Water Elektra Interieur Inbouw Verbouwing Links
Voorbereiding Exterieur water elektra interieur inbouw de verbouwing links
De inrichting voltooien
Na, het zo goed als afronden van de wanden, de vloer en het plafond, werd het tijd om met de inrichting te starten. Besloten werd om te starten met de toiletruimte direct achter de bestuurdersstoel. Door op deze wijze naar achteren te werken konden de grotere inbouw delen, als toilet ruimte en kasten meest efficiënt worden geplaatst; een nog 'lege' bus waardoor je alle ruimte hebt voor de grotere delen. Als eerste, nadat de originele LT-stoel, volgens mij nog eentje zoals ze vroeger in de kever zaten, vervangen door een stoel uit een Volvo 850. De zit werd hierdoor een stuk comfortabeler. Vervolgens werd de achterwand van het toilet geplaatst en wel op een zodanige wijze dat ook de accu nog enigszins bereikbaar bleef.
voltooien
Toilet ruimte
Na het plaatsen van de achterwand moet deze ruimte verder aangepakt worden. Doordat de bus naar boven toe smaller wordt, kon het thetford toilet niet direct tegen de wand worden geplaatst omdat de ruimte naar boven dan te smal wordt om nog een wastafel te plaatsen. Daarom wordt het toilet ongeveer 10cm uit de wand geplaatst. De ruimte die hierdoor blijft gaan we later opvullen met een stuk polyesterplaat dat uit het (oude) verhoogde dak is gezaagd. Ook gaan we het toilet zo aanpassen dat het spoelreservoir kan worden gevuld door deze aan te sluiten op de schoonwatertank zodat we deze niet hoeven te vullen met een een jerrykan of i.d. De spiegelkast die bij het geheel past en ook aangeschaft, bleek niet te passen doordat de bus naar boven toe gerekend smaller wordt. Geen rekening gehouden met de aanschaf van het 'toiletmeubel'. Oplossing: spiegelkast en spiegel schuin afzagen, bijwerken, nieuwe spiegeldeur (laten) maken (ook weer met delen van het polyesterdak) en plaatsen.
toilet
De bovenkasten
De volgende fase, na de toiletruimte, kast en nog een kastje, wordt het aanbrengen van de bovenkastjes. De kastjes worden aan beide zijde gemonteerd waardoor er flink veel bergruimte ontstaat. Aan de schuifdeurzijde, waar ook de keuken wordt geplaatst worden de kastjes tot aan de nog te plaatsen keuken-unit gemonteerd. Totaal worden er zeven kastjes gemaakt. De kastjes krijgen een dubbele bodem voor de inbouwspotjes. Tussen de beide bovenkasten, boven de achterdeuren, wordt een boekenplankje gesitueerd (door gebruik van E-readers wordt ook deze functie veranderd in opbergruimte). Ook deze krijgt een dubbele bodem t.b.v. de verlichting (20w/12v halogeen verlichting)
bovenkasten
De keuken
De bovenkastjes van het keukenblok zijn inmiddels voorzien van een deur, waarna gestart kan worden met het blok zelf. Als eerste wordt de zijwand geplaatst die tevens moet dienen als bevestigingspunt ten behoeve van de bed/bank. Dit deel, de zithoek annex slaapgedeelte wordt dan ook eerst ontwikkeld voordat de keuken wordt geplaatst. We hebben gekozen voor een rondzit zodat het achterste deel bij de deuren kan dienen als opbergruimte, van buiten uit, voor zaken als oprij bokken, de haspel voor de stroomvoorziening en andere zaken. In het keukenkastje, onderin wordt een 6 liter boiler geplaatst voor de warmwatervoorziening. Ook plaatsen we een waterfilter er tussen zodat er altijd sprake moet zijn van schoon gefilterd water.
blok
De koelkast en de kluis
De koelkast wordt geplaatst achter de bij-rijdersstoel. Onder de koelkast wordt een ruimte gereserveerd voor de stroomvoorziening. Het elektra komt hier bij elkaar, de regelkast voor de 12v/220v voorziening krijgt hier een plek. Door de elektravoorziening hier te plaatsen komt de koelkast op een verhoogd plateautje te staan van ongeveer 35cm. Hierdoor is de inhoud van de koelkast prima benaderbaar (minder bukken). Achter de koelkast, bij een van de roosters komt een fan om de warmte van de koelkast sneller naar buiten af te voeren. Ook wordt de binnenzijde met aluminium plakfolie bekleed om het hout aan de binnenzijde te beschermen tegen de warmte van de uitlaat van de koelkast.
Boven het koelkast gedeelte wordt een ondiep kastje gemonteerd waarin het kluisje (op stahoogte) komt. Ook voorzien we dit kast van ruimte een kleine (anders rondslingerende zaken) in te kunnen opbergen.
koeler
klaar
In 2006 hebben we deze LT aangeschaft en in de avonduren verbouwd. In 2006 voor het eerst in de nog niet volledig ingerichte LT vakantie gehouden in o.a. Denemarken. Na de vankantie het project afgerond. En tot aan vandaag, ergens in 2011, er veel plezeir aangehad.


zithoek